søndag den 6. oktober 2013

Kyllingelår, gifler, autisme og så en hinkerude

Tusind tak for endnu en rigtig god dag på Ådalskolen i Ringsted. Søskendekursets anden lørdag blev skudt igang med højt humør ude i et spindelvæg med dis i græsset. Et spindelvæv, som hjælper med at fortælle, hvad vi hver især har lavet siden sidst eller hvad vi hver især har været optaget af. Et af børnene havde fået et nyt føl, en anden havde haft fødselsdag, en havde fået en ny kammerat i klassen, en havde været i København og sådan kan jeg fortsætte.
Alle har en masse nye oplevelser i rygsækken og det var med stor forventning at vi skulle igang i dag. Om formiddagen handlede programmet om vores søskendes handicap. Vi er alle meget forskellige og det er vores søskende jo selvfølgelig også. Alligevel er der en masse fællestræk, når man har en søskende med enten Downs Syndrom, ADHD eller Autisme. Efter en god frokost med hjemmelavet lasange skulle vi til at bruge vores hjerne. John fortalte os, at vi hver eneste dag har op til 70000 tanker. Altså at vores hjerne arbejder konstant og aldrig holder fri heller ikke om natten. Vi er ikke altid opmærksomme på vores tanker, men vi lærte at de styrer vores liv og de handlinger vi foretager os. Der findes gode og dårlige tanker. Vi har dem alle, men hvorfor blive styret af de dårlige tanker. Ved hjælp af hinkeruden kunne vi hjælpe hinanden til at se nogle udfordrende situationer med vores søskende på nye og andre måder altså hvordan man skal arbejde på at styre sine tanker henimod noget der er mere positivt. Der er intet hokus pokos ved det. Rigtig mange af børnene fik nyvaskede tanker med hjem og det er ikke dårligt. Næste gang vi mødes skal vi på hyttetur. Jubii jubii.
PS: Vi har lovet at skrive et lille afsnit om drillerier. Flere af børnene fortalte om oplevelser om at blive drillet fordi I har en søskende med et handicap. Vi arbejder på sagen og vi skriver I løbet af ugen.

Vi ses de bedste hilsner Birgit, Birgitte og John

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar