mandag den 15. september 2014

Når det engang bliver en dato i fremtiden

”Jeg tænker over, hvad der vil ske med min lillesøster i fremtiden. Kommer hun til at få et job”? Sådan fortæller Nikolaj som er 12 år gammel og var deltager på det sidste søskendekursus. Når børn nærmer sig 12- 13 års alderen begynder de naturligt at tænke over, hvad der vil ske med deres søskende i fremtiden. De har mange tanker og de kan bekymrer sig om deres bror eller søster vil få et job eller skal bo på institution resten af livet. De kan også bekymre sig om, hvem der skal se efter ham eller hende, når forældrene ikke længere er i stand til det. De kan også bekymre sig om, om han eller hun vil være i stand til at leve på egen hånd. Alle disse bekymringer er vigtige for søskende at sætte ord på. Ådalskolens søskendekursus skaber rammen for at søskende i alderen 9-12 år kan mødes og snakke om nogle af disse ting. 
Nogle ting du kan gøre er
Skriv alle de ting ned, som du tænker på omkring fremtiden for din søskende. Vis listen til dine forældre og spørge dem, hvad de mener der vil ske.
Spørg de pædagoger og lærere, som hjælper din bror eller søster om de kan fortælle dig om handicappet og hvad der sker når din søskende bliver ældre.
Spørg dine forældre om deres planer for hvem der skal se efter din bror eller søster i fremtiden.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar