tirsdag den 3. februar 2015

Skolecenter chefen udtaler sig

Ådalskolen i Ringsted Kommune er frontløbere for søskendekurser til børn som er mellem 9-12 år. Det helt særlige ved et søskendekursus er at det tager afsæt i børnenes egne tanker og oplevelser og at det sætter direkte fokus på søskendes trivsel, når man har en bror eller søster med et handicap. Vi har spurgt Ringsted Kommunes skolecenterchef Morten Bøgelund Andersen om han vil skrive lidt om hans tanker og hans syn på kommunens søskende tilbud. Mortens kommentarer kommer her:
”I Ringsted Kommune har vi et helhedssyn på børn og unge og arbejder både systematisk og systemisk med det hele barn og dennes kontekst. Søskendekurset på Ådalskolen er et udtryk for denne tilgang til børn og unge og vi er stolte af tilbuddet. Det systemiske perspektiv tilsiger at konteksten omkring et barn er afgørende for barnets udfoldelses- og udviklingsmuligheder. At arbejde med forståelse af og bearbejde de afledte konsekvenser det har, at være søskende til et handicappet barn har mange positive virkninger. Dels for det handicappede barn, men i lige så høj grad for familien og dermed de søskende, som er en del af familien. I Ringsted Kommune arbejder vi ikke med børn med udfordringer, men vi arbejder med børn der igennem kortere eller længere tid af deres liv kan være i udfordringer. Forskellen er markant – er udgangspunktet for arbejdet børn med udfordringer, så er udfordringen iboende i barnet. Arbejder man derimod med børn i udfordringer, så er det konteksten omkring barnet man arbejder med. Dermed er søskendekurset med til at cementere helhedssynet på det enkelte barn og respekten for dennes kontekst. Søskendekurset har skabt megen glæde og forståelse for rigtig mange børn og unge, som er søskende til en bror eller søster som er i udfordringer – og vil gøre det mange år fremover”. 
Mange tak til Morten for den anerkendende opbakning omkring det faglige fundament og vi må bare sige at kommunens børne- og familiesyn og søskendekurset passer til hinanden som ”fod i hose”.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar