onsdag den 15. april 2015

Med nib nabberen deles tips og gode råd mellem søskende

I disse uger er 14 søskende samlet på søskendekursus i Ringsted. Et søskendekursus som er for børn der har en bror eller søster med særlige behov eller et handicap. Undervejs på kurset udvekslet mange gode råd og tips og der deles historier mellem hinanden om hvad der kan være godt at gøre. Her har vi skrevet nogle ting fra søskendekurset.
Det er godt at lave tydelige aftaler om, hvor lang tid man f.eks. skal spille computer og måske bruge et æggeur, som ringer, når vi skal skifte.
Man kan lege eller spille det spil, som begge børn synes, er mest spændende.
Man kan aftale med sine forældre, at man skal have fred og ro, når man har en kammerat med hjem.
Det er godt at hente sine forældre, hvis en bror begynder at slå eller gøre andre voldsomme ting mod én. Man kan lave et stop skilt til at hænge på sin dør.
Det er godt at sige tingene meget enkelt. Det er ligesom om, at for mange ord ikke virker. Hvis hun er rigtig stædig, kan jeg nogle gange aflede hende, så hun glemmer, hvad det var, hun gerne ville have. Det kan være godt, at ens søster kommer ud til bedsteforældre/ i aflastning, så man også kan lave almindelige familieting med mor og far. Det kan være godt at vide, at det ikke er mit ansvar, at det handicap nogle gange får min storebror til at gøre voldsomme eller mærkelige ting. Når mor eller far siger, at jeg skal gøre forskellige ting, som min bror ikke skal, så er det faktisk godt at tænke på, at de gør det, fordi de ved, at de kan regne med mig.



Vi håber, at du i lørdags blev lidt klogere på, hvad et handicap er for noget, og at du også har fået nogle idéer til, hvad der kan være godt at gøre, når tingene bliver svære. Det kan være, at du også har fået lyst til at fortælle andre om, hvad det vil sige være søskende til en bror eller søster med handicap. Det kan være godt at tale med sine kammerater om, hvad det vil sige, at ens bror eller søster har et handicap, så de lettere kan forstå, hvorfor han/hun af og til gør og siger tingene anderledes. Men det kan også være lidt svært at finde ud af, hvad man skal sige. Nogle gange kan det være nok at sige, at han/hun har et handicap, eller at han/hun er født sådan, og at det får ham/hende til at være mere anderledes.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar