onsdag den 20. maj 2015

Hvad er Ådalskolens søskendekursus?

Det er et sted: Hvor børnene møder andre børn på samme alder og hvor alle har det til fælles, at de har en søskende med et handicap.
Hvor børnene kan dele tanker, følelser og give hinanden gode råd.
Hvor børnene er sammen med voksne, der tager forskellige emner op, som berører handicappet.
Hvor børnene kan finde hjælp og støtte.

Hvorfor tilbyder vi søskendekurser? At være søskende er ofte en livslang udfordring på både godt og mindre godt. Det drejer sig om helt almindelige børn men med et ualmindeligt vilkår i livet. De vokser op og modnes under andre vilkår end deres kammerater og kan derfor sjældent spejle sig i andres liv og hverdag. De er ofte den eneste i deres klasse, der har en søskende med handicap, og de har derfor ikke mulighed for, at dele hverdagens udfordringer med dem, der naturligt genkender og anerkender de anderledes opvækstvilkår. På mange måder er deres bror eller søster med handicap omdrejningspunktet for hele familien.

Hvad laver vi på et søskendekursus? Hver gang vi mødes, har vi et emne, som vi taler ud fra. Vi snakker, hygger os, leger, ser filmklip og hører historier om andre børn, som har oplevet noget lignende. Vi taler om de tanker, følelser og måske bekymringer, du kan bære rundt på. Vi snakker om, hvad du kan tænke og gøre i stedet for, når et handicap opleves at fylde vildt i hverdagen.


Sådan ser nogle af temaerne ud? Oplevelser søskende går og tænker på og bekymrer sig om i hverdagen.
Hvordan søskende oplever det, når ens bror eller søster har det svært.
Hvad søskende kan gøre, når der opstår konflikter.
Hvem søskende har at støtte sig til
Hvordan søskende har det med at fejre fødselsdag og jul og ens søskende ikke forstår at det er en særlig dag.

Hvem kan være med? Ådalskolens søskendekursus henvender sig til børn i alderen 9-12 år. På hjemmesiden www.aadalskolen.dk er der henvisninger med kursusfolder og tilmelding. Tilmeldingen printes ud og sammen med en ansøgning sendes materialet til sagsbehandleren, som kan godkende og bevillige en ansøgning. Gør det i god tid da der kan være lang behandlingstid. Læs mere her på Bloggen om hvordan I kan ansøge om merudgifter efter § 41.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar