onsdag den 4. november 2015

Alle søskende glæder sig til nye oplevelser

Ådalslens søskendekursus har afviklkoet 2 søskendekurser her i efteråret. Næsten 30 børn har deltaget og der er blevet genereret en masse erfaringer og ny læring som vi gerne over de næste måneder vil dele her på bloggen. 

Et helt overordnet fokus for søskendekurserne har været, at forbedre, udvikle og skabe nye netværk for søskende. Ifølge tilbagemeldingerne fra både børn og deres forældre der har fundet sted i løbet af perioden, lader dette til at være lykkedes i begge søskendekurser. Familierne udtrykker, at søskendekurserne har givet deres børn en følelse af at være "en stor familie", hvor de kan slappe af og føle sig mødt af ligesindede i et fuldstændigt fordomsfrit miljø, hvor der er plads.

Søskende kan tale om konkrete problematikker og erfaringer fra hverdagen og og inspirere hinanden. Mange af børnene ringer/sms’er sammen eller skriver sammen på Facebook for at arrangere legeaftaler med børnene eller blot tage en sludder. Det er også gennemgående, i løbet af hele søskendekurserne, at børnene er meget glade for aktiviteterne, som er med til at åbne op for en verden de færreste af dem før har sat ord på. Alle søskende glæder sig til at opleve noget nyt, komme væk fra hverdag og hjem – og møde nye kammerater og ikke mindst være sammen med andre i samme situation. Det er især den hjælp, der giver børnene fornyet energi, og for mange af dem er det deres eneste mulighed for at komme til orde med netop deres oplevede verdensbillede. 

På søskendekurset får børnene mulighed for at være sammen med hinanden på en afslappet måde, hvor de lærer hinanden (bedre) at kende, og de tager hjem med et fornyet og styrket forhold. Det kan især have stor betydning for de børn, som ikke har andre søskende at relatere sig til, at de kan tilbringe tid med andre søskende. 

Ådalskolens søskendekursus tilbyder undervisning, rådgivning og vejledning i børnehøjde, hvilket styrker børnene i deres søskenderolle samt gør dem mere trygge ved at ’bede om hjælp’ hos forældrene eller andre, som de måske tidligere ikke har gjort så ofte.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar