søndag den 21. august 2016

Et godt sted at "læsse af"


Det er et godt sted at læsse af. Jeg kan sige ting, jeg ikke har sagt til nogen før – og så er det sjovt, sådan siger Maria som er 11 år og kursusdeltager på Ådalskolens søskendekursus. I næste weekend starter vi endnu et kursus og vi vil bare sige, at vi glæder os rigtig meget.

Hvad er et søskendekursus?

Det er et godt sted at være, hvis du har brug for at tale med jævnaldrende om din bror eller søsters handicap eller særlige behov, hvis du gerne vil sætte ord på dine tanker og følelser for at blive klogere på din situation og dine handlemuligheder hvis du gerne vil lytte til dine kammeraters historier – og få den oplevelse, at I har ting til fælles hvis du gerne vil være del af et trygt fællesskab, hvor der er plads til både alvor og sjov.
Hvad laver vi på et søskendekursus? Snakker og hygger – hver gang har sit tema, som vi snakker om, leg – der vil være lege og musik, der belyser temaet og ryster os sammen, film – vi ser korte filmklip og hører om andre børns erfaringer, øvelser – gennem øvelser og bevægelser mærker vi på egen krop, hvad dagens tema gør ved os. Det er sjovt at komme på et søskendekursus og det er helt trygt.

Vi glæder os til vi ses

Hilsen

Birgit, Birgitte og John

Ingen kommentarer:

Send en kommentar